woensdag 30 mei 2012

Tuinieren is ook creatief bezig zijn.

Ik heb inmiddels het onkruid eruit, ik heb tomaatjes en pepers groeien in yoghurt emmertjes en ik ben verrast met nieuwe plantjes om mijn tuin mooi te maken, net als het maken van iets van garen of stof..

maandag 14 mei 2012

Ik ben er klaar mee, niet echt met Roos natuurlijk, maar wel met de 2 bollen die ik op de verjaardag van mijn eerstgeborene van haar kreeg. Het is overigens niet dezelfde Roos, als waarvoor ik vanmorgen een Mirror Monday foto plaatste, maar ons vriendinnetje Roos.

Ik heb Roos afgewisseld met een paar stukjes schoonmoeder, aangezien die niet bijhoudt wat ik met haar restjes doe. (Ma, als je die wel leest, kan je dit laten weten via een reactie) Ik ben trouwens erg blij met het resultaat van de kleurtjes van Roos.

Ik heb het opgemeten en mijn Ecosprei is nu 168 cm in het vierkant. Ik pas er nu dus officieel onder! Nog 21cm rondom. Het is nog even doorzetten, maar het einde is in zicht!

Ik ben dus begonnen met het zwart uit het pakket van een mysterieuze zender... ik vraag me nog steeds af welke weldoender dit geweest is!

mirror Monday

Op haar Blog, post Roos elke maandag een foto van zichzelf in de spiegel. De Mirror Monday.

http://roosrustenregelmaat.blogspot.com/

Om haar een hart onder de riem te steken, doe ik deze maandag mee, al viel het zo vroeg in de morgen voor mijn werk niet mee!

zondag 13 mei 2012

OPROEP


Om een van mijn doelen, van mijn 101 doelenlijst te kunnen halen deze zomer, maar dan zonder kosten, ben ik op zoek naar logeer adresjes voor 1 of 2 nachten.

Mijn doel is om op fietsvakantie te gaan met mijn kinderen en dan dus bij bekenden te logeren, om er toch even uit te zijn.

Zijn er mensen die mij willen helpen.

zaterdag 12 mei 2012

Ik heb een leuke site gevonden!!


En nu maak ik misschien kans op een leuk stukje stof... helemaal als jullie de site ook volgen!

zaterdag 5 mei 2012

nieuwe tas

Mijn tas begon zoveel slijtage te vertonen... en was toe aan een wasbeurt... dus wat doe je dan?


Ik maak gewoon een nieuwe...

Nou is manlief jaloers, want de spijkerstof was eigenlijk voor een tas van hem. Nu hebben zoonlief en ik er nieuwe tassen van en hij zit met lege handen. (Of eigenlijk volle handen, want hij kan het niet in een denim tas parkeren.)


Ik ben er blij mee!


Published with Blogger-droid v2.0.4

poppenkleertjes

Als de machines dan toch op tafel staan, voor hoognodig onderhoud van kleding en andere zaken, kon ik het niet laten om voor de poppen van mijn werk ook een setje te maken. 


 Maar in het bijzonder natuurlijk kleertjes voor de pop van Riejanne zelf.  Met de restjes van de wipper en maxi-cosi van Dewi kreeg deze pop (of straks de andere pop Ginny) een jurkje/tuniekje met een broekje en natuurlijk een bandana (om de pennestreken op het kopje te verdoezelen) 

En dan ben je bezig en komt er een dekentje voor de pop en een slabbetje
 

De pop ligt er weer lekker bij! Nu nog iets meer aandacht van haar poppenmoedertje... maar dat kan ik niet doen!

vrijdag 4 mei 2012

Cadeautje voor Dewi


Dewi speelt de laatste tijd weer heerlijk met poppen en in de kerstvakantie heb ik haar al kleertjes voor de pop gemaakt. 
Daarna ontstond het idee dat de poppen-maxicosi en de poppen-wipper wel eens een make-over konden gebruiken. De wipper was van plastic over een metalen frame. Dat plastic scheurt aan alle kanten. En de bekleding van de maxicosi was syntetisch en vaag...  

Op de markt waar we woensdag onverwacht belandden, vond ik het perfecte stofje!
Dus druk aan de knutsel! 

 De pop van Riejanne mocht vast proefliggen... en die klaagde niet!