Omdat ik nu zoveel mogelijk probeer te koken naar het seizoen, ivm de kostenbesparing. Heb ik 3 pompoentjes op de kop weten te tikken. Want ik ben namelijk dol op pompoensoep!
Ik begin met een flinke pan, die zet ik op met een scheutje olie of margarine.
Daarin gooi ik dan een klein gesneden uitje, pepertje (als je van scherp houdt) en knoflook.
Dit is het moment waarop je ook wat witte kool, prei, bleekselderij of broccoli stam, fijngesneden zou kunnen toevoegen. Als dit een beetje gaar wordt, dan doe ik er een theelepel (ongeveer) kerriepoeder erbij.
Dan moet ik even goed roeren, want dit goedje bakt snel aan.
Ondertussen heb ik vast de pompoen schoongemaakt, een fles pompoen hoe je niet te schillen, alleen de pitjes eruit. Een meer "klasieke" pompoen, zoals we van plaatjes kennen, die schil ik wel. Je zou de pitjes kunnen bewaren om te roosteren. De blokjes pompoen doe ik bij het bakkende goedje en ik bak de pompoenblokjes even goed mee. Daarna gooi ik een liter water erbij en zout en peper. (of eventueel een bouillonblokje)
Dit laat je doorkoken (meer dan een uur) tot alle groente zeer zacht is en dan pureer ik de soep met de staafmixer.
Met een klontje creme fraiche en eventueel nog een beetje maggi of peper en zout is het een heerlijke basis voor een maaltijd, of een heerlijk tussendoortje met een boterham!
Mmm, klinkt lekker!
BeantwoordenVerwijderenLiefs, Roos